Proč bych měl jako organizátor vystavovat svoje nabídky v Poopeeku?

Pojem “bookingová platforma” je něco, na co bookeři, kapely ani pořadatelé v našich končinách nejsou příliš zvyklí. Je to vlastně úplně jiný přístup ke každodenní rutině a to je něco, co se mění jen velmi nesnadno. Říkáte si: „…proč bych měl vystavovat svoje nabídky?”. V následujících řádcích se Ti pokusíme dát pár odpovědí.

Možná svitla naděje, jak utéct ze stereotypu

Každý booker má svou denní rutinu. Je nutné poslat pár emailů (slovem “pár” často rozumíme stovky až tisíce). Je nutné aktualizovat svoji databázi a kontaktní síť, protože booking manager bez kontaktů je sotva booking managerem. Kdo se zabývá distribucí interpretů ve větší míře, aplikuje i sofistikovanější techniky jako předem sestavené mailingové předlohy pro různé typy pořadatelů či kontroluje svůj lokační radius cílenými nabídkami pro vyvážené pokrytí fanouškovské základny. Technik a způsobů je mnoho, avšak všechny mají jedno společné – obrovsky “žerou” čas!

Vytvořte si svůj profil a začněte obchodovat. Je to snadné! Poopeek.com

Čas jsou peníze, jak říkával náš děda

Ode dne, kdy začaly platit peníze začalo platit i tohle pravidlo a v dnešní uspěchané době to platí dvojnásob. A protože ne každá kapela či klub si může dovolit profesionální zastoupení booking managerem, je nucen/a bookingové administrativě věnovat svůj čas. Svůj čas, který by mohl využít pro zvelebování svého klubu, vymýšlení inovací v programu svého festivalu nebo prostě jen vyrazit někam s rodinou a nemuset být online. Tvůj čas je také první a největší motivací tvůrců Poopeeku.

V čem je tedy Poopeek lepší, než email?

Zkrátka se přihlásíte a na svůj volný termín v klubu vystavíte nabídku. Pak už stačí jen čekat na odezvy natěšených kapel. Sama psychologie bookování je založená na tom, kdo poptává. Poptáváš-li ty, interpret cítí zájem a ceny se šponují. Nabízíš-li však, interpret přemýšlí jinak a jeho nabídka může být mnohem výhodnější, než v opačném případě.

Vystavením nabídky začínáte svoje malé výběrové řízení kapely. Poopeek.com

NÁŠ TIP | Pokud nechceš nabízet peníze fixně, zkus vystavit nabídku s honorářem i cestovními náklady nastavenými na 0Kč. Finální cenu můžeš nechat na pozdější vyjednávání.

Interpreti se Ti nabízí sami mailem, tak proč bys měl používat aplikaci?

Tady je jádro pudla. Tvůrci Poopeeku vytvořili unikátní vyjednávací chat, kde si podmínky s interpretem vyjendáš pár kliky myší. Z průzkumu mezi pořadateli plyne totiž následující závěr… 274 z 300 oslovených pořadatelů se setkává se stále stejnými problémy zaviněnými komunikací. Ať je to bariéra vycházející z úrovně profesionality, jazykových schopností či jen nepozornosti, často je předmětem zbytečných nedorozumění a emocí na obou stranách. V Poopeeku však vždy obě strany při vyjednávání přesně vědí, na čem jsou!

Chytré vyjendávání mezi kapelou a pořadaatelem může být i zábava – na Poopeek.com

No a co se bude dít, až se s někým “doklikám” dohody?

V první řadě Poopeek z oboustranně odsouhlasených podmínek sestaví návrh smlouvy. Její vzor byl sestaven právníkem a je tedy legislativně validní. Je už jen na obchodujících, zda připojí své podpisy.


Dalším benefitem je doručení dokumentů, které pořadatel potřebuje pro hladký průběh organizace svojí akce. Interpreti v Poopeeku nemohou obchodovat, nemají-li v profilu uložen stageplan a playlist. Po uskutečnění dohody tak Poopeek automaticky doručí tyto náležitosti pořadateli.

Takže když to booknu s Poopeekem, nemusím se už o nic starat?

V ideálním případě je to přesně tak. Vlastně už je nutné jen akci zorganizovat v místě konání a užít si vědomí, že jsi na nic nezapomněl/a. Všechny kontakty a potřeby interpreta jsou zahrnuty v návrhu smlouvy, o jejímž znění se dočteš více v jednom z dalších příspěvků Poopeekova blogu.